Efterfødselsreaktion

Der er ingen tvivl om, at det er en udfordring at blive forældre og at livet for en stund vendes på hovedet. For nogle er dette en ekstra udfordrende periode, eks. pga. en svær graviditet, vanskeligheder i parforholdet, problemer med tilknytning, vanskeligheder med at aflæse sit barn, fertilitetsbehandling etc. Efterfødselsreaktioner er meget mere almindelige, end mange tror. Det er vigtigt at huske på, at også fædre kan rammes af en efterfødselsreaktion, og at reaktionen for begge parter kan starte allerede i graviditeten.  

Symptomer på efterfødselsreaktioner er bl.a. usikkerhed, tristhed, manglende glæde ved barnet eller ved din partner, angst og følelsen af ikke at slå til og ikke at være god nok. Mange kvinder fortæller, at de frygter, at de er ved at blive sindssyge, evt. pga. skræmmende tvangstanker om at skade sig selv eller barnet. Det kan være rigtig skræmmende tanker at have, og du oplever måske, at du har svært ved at kende dig selv. Du skal dog vide, at det går over igen, jo før du får hjælp, jo før vil du også opleve at få det bedre. 

Tiden under graviditeten og når man har født og skal finde sig til rette som familie er en særlig sårbar periode, hvor mange også oplever, at de er ekstra åbne over for at foretage ændringer i deres liv. Mange forhold kommer op til revision og fornyet refleksion, eks. forholdet til egne forældre og hvordan man selv ønsker at være forældre. Nogle forældre oplever, at glæden ved barnet og det nye liv bliver ved med at udeblive. Hvis du har det sådan, skal du vide, at der er hjælp at få! Jeg har arbejdet med familiedannelse og herunder efterfødselsreaktioner i otte år. Jeg ved, at det er tabubelagt og kan være rigtig svært at skulle vedkende sig, at barnet ikke er det drømmebarn, som man selv og omverdenen forventer. Hvis du eller din partner har en efterfødselsreaktion, er det vigtigt at få hjælp. Efterfødselsdepressioner påvirker ikke kun dig selv men også dit barn, tilknytningen hertil og din partner. 

Hvis du vælger et terapeutisk forløb hos mig i forbindelse med en efterfødselsreaktion, er du meget velkommen til at medbringe dit barn, så vi direkte kan arbejde med tilknytningen mellem jer.

Psykolog  DP logo  Signe Feilberg
  • Klinik

   Liselejevej 6
   9270 Klarup 

   Mandag-søndag: Efter aftale 


    

    

  • Kontakt

   Signe Feilberg
   Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  

   Tlf. 22 26 78 84