Parterapi og Imago parterapi

Alle forhold oplever vanskeligheder. Til tider kan de vanskeligheder vokse sig så store, og kommunikationen kan gå så meget i hårdknude, at det ikke er til at løse selv. Hvis I for ofte kommer op at skændes, har svært ved- eller er holdt op med- at tale sammen eller oplever, at I glider længere fra hinanden og ikke kan genkende den partner, I faldt for, kan det være en god idé med parterapi. Meget kan hjælpes ved at få vejledning eller en ”oversætter” til at hjælpe jer med kommunikationen. Temaer i parterapien kan eksempelvis være; utroskab, uenigheder om ansvar for hjemmet, konflikter omkring at være forældre sammen og tilbagevendende diskussioner.

I parterapien er der ikke fokus på, hvem der har ret eller uret, og I vil således ikke opleve, at jeg "tager parti". Der er derimod fokus på at være nysgerrig og dermed blive klogere på de mekanismer, som udspiller sig i jeres parforhold, således at forandring bliver mulig. Noget af det centrale i parterapien er at identificere de mønstre, vi hver især har med fra vores opvækst og at forstå årsagerne til dem. Disse mønstre og tidligere erfaringer er ofte ubevidste. Indtil vi får hjælp til at gøre os disse bevidste, kan vi føle, at vi er helt magtesløse over for, hvad der sker i parforholdet. Det vil jeg meget gerne hjælpe jer med at ændre på. Parterapien såvel som den individuelle terapi handler således bl.a. om bevidstgørelse og et bedre kendskab til os selv og den anden. Derved kan vi bedre skabe forståelse for, hvorfor vi selv og vores partner handler, som vi gør, handle anderledes og derved undgå, at det skaber de sædvanlige konflikter.

Jeg er uddannet imago parterapeut og kan også tilbyde jer den ramme, at tale ud fra. Kort fortalt handler imago dialogen om, at afsenderen får sit budskab spejlet af den lyttende modtager for derved at sikre en dybere forståelse af budskabet. Vi kommer ofte til at forudsætte, at vores partner godt ved, hvordan vi har det, og hvorfor vi handler og siger, som vi gør. Terapeuten hjælper med at fordybe dialogen, så man får kontakt med frustrationer, længsler og drømme, som derved kan formidles konstruktivt til partneren. De uopfyldte længsler i vores parforhold får vi ofte formuleret som en kritik af vores partner, eller vi trækker os og oplever en smertefuld afstand mellem os selv og den anden. Det er vigtigt for mig i terapien, at I bliver klar over disse mønstre, og at I derved kan begynde at handle anderledes. 

Det er ikke alle parforhold, der kan eller skal reddes. I særdeleshed hvis I har børn, som I skal kunne blive ved med at samarbejde om, kan det være meget givtigt at få hjælp til at gå fra hinanden på en ordentlig måde, der kan sikre det videre samarbejde.

Hver session er af halvanden times varighed. Se evt. www.imagoforeningen.dk for yderligere om imago parterapi.

Psykolog  DP logo  Signe Feilberg
  • Klinik

   Liselejevej 6
   9270 Klarup 

   Mandag-søndag: Efter aftale 


    

    

  • Kontakt

   Signe Feilberg
   Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  

   Tlf. 22 26 78 84